نوشته شده توسط : پویا

سازمان جهانی  ایزو، پیرو تجربیات گسترده استاندارد های ایزو /IEC GUIDE25 و استاندارد اروپایی EN 45001، مدتی است که" استانداردجهانی ایزو /IEC 17025 را ایجاد  و جاینشین ایزو های پیشین قرار داده است. ویرایش نهایی آن در سال 2005 شکل گرفت.

ایزو تایید صلاحیت آزمایشگاه ها و کالیبراسیون:

این ایزو شامل  انواع آزمون و کالیبراسیونی است که با استفاده از شیوه های  ایزو  شیوه های استاندارد نشده و روشهای ابداع شده در خود آزمایشگاه انجام می گیرد.

هدف از اجرا این گواهینامه ایزو :

واجبات خاص برای کیفیت و تایید صلاحیت آزمایشگاههای آزمون و کاليبراسيون و همچنین نمونه برداری.

زمینه کاربردی:

    ایزو  17025 در تمام  سازمانهای انجام دهنده آزمون و یا کالیبراسیون و در مورد کلیه  آزمایشگاه ها بدون توجه  به تعداد پرسنل  یا گستره زمینه فعالیتهای آزمون ویا کالیبراسیون توسط شرکت ایزو استفاده می شود.

    همچنین درتمام  آزمایشگاه های تامین کنندگان، آزمایشگاه های مشتریان و منابع تست و آزمون ب مستقل (شخص ثالث)  اجرا می شود. ایزو 9001

فواید اخذ ایزو:

    استاندارد سازی شیوه های اجرایی  آزمایشگاه ها

    تسهیل نمودن همکاری میان آزمایشگاه ها و  سازمان های دیگر

    اخذ اطمینان از کالیبره شدن تمام تجهیزات

     پذیرش آزمایشگاه دارای گواهینامه ایزو به عنوان یک آزمایشگاه اصلی از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران(ISIRI)

    آسان نمودن در پذیرش نتایج آزمون و کالیبراسیون و  اخذ اطمینان از طرف مشتریان



:: برچسب‌ها: شرکت ایزو,ایزو ,
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

ایزو 10002

استاندارد ISO 10002 راهنمایی برای طراحی یک سیستم اثربخش و کارآمد برای فرآیند رسیدگی به شکایات مشتری در تمامی سازمان ها اعم از تجاری و غیر تجاری و حتی در تجارت الکترونیک نیز می باشد.

 

هدف این استاندارد کمک رساندن به سازمان ها ، مشتریان و کلیه طرف های ذینفع می باشند.

 

سازمان هنگامی که شکایتی را از مشتری دریافت می کند این شکایات می تواند فرصت های زیادی را برای بهبود در محصولات و فرایندها در اختیار سازمان قرار دهد و در صورتیکه فرآیند رسیدگی به شکایات به درستی انجام شود ، اعتبار و شهرت سازمان نیز خواهد سازمان دولتی یا خصوصی و یا کوچک و بزرگ باشد خواهد شد.

 

این استاندارد و استانداردهای بین المللی مشابه به دلیل داشتن رویکرد نظام مند و یکسان با شکایات می تواند به راحتی مورد استفاده سازمان ها قرار بگیرد. فرآیند رسیدگی به شکایات برای سازمان هایی که محصولاتی را ارائه می کنند( به عنوان مواد اولیه) و یا محصولاتی را دریافت می نمایند این استاندارد می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

ایزو 10002

 

این استاندارد دستورالعمل‌هایی برای استقرار سیستم مدیریت شكایات ارائه داده و در شناسایی شكایات، علت آنها و رفع آنها به شما كمك می‌كند. این استاندارد به شناسایی زمینه‌های بهبود تجارت شما و رفع علت شكایات كمك می‌كند. این استاندارد، كنترل‌ها و فرایندهای كارآمد برای رسیدگی به شكایات مشتریان را مشخص كرده و تضمین می‌كند كه مشتریان بیشتری از خدمات شما رضایت داشته باشند.

مزایای مدیریت شكایات مشتری

  دستیابی به كارایی عملیاتی برای شناسایی روند و علل شكایات

  حل مشكلات با استفاده از رویكرد مشتری ‌مداری

  درگیر كردن كاركنان با فرصت‌های آموزش خدمات مشتری جدید

ایزو 10002:2004 اصول رضایتمندی مشتری - راهنمایی برای رسیدگی به شکایات

 

ایزو 10002:2004 اصولی را برای فرایند رسیدگی به شکایات مربوط به محصولات را در سازمان فراهم می آورد که شامل برنامه ریزی، طراحی، اجرا، نگهداری و ارتقا می باشد. فرایند رسیدگی به شکایاتی که تشریح می گردد  مناسب استفاده بعنوان یکی از فرایند هایی است که در سیستم های مدیریت کلان کنترل کیفیت بکار می رود.

 

ایزو 10002:2004 قابل اجرا در اختلافاتی است که به مواردی خارج از سازمان تعلق داشته و یا مشاجرات مربوط به کارکنان است. همچنین به استفاده سازمان هایی با اندازه های بزرگ و در همه بخش ها می باشد.

 

این ایزو به جنبه های مختلف رسیدگی شکایات می پردازد که در زیر آمده است :

 

-ارتقای رضایتمندی مشتری با ایجاد محیطی مشتری محور که آماده دریافت بازخورد ها بوده( مخصوصا شکایات) و هر گونه شکایت دریافتی را حل و فصل کرده  و توانایی  سازمان را در ارتقای محصول و خدمات مشتری بالا می برد.

 

-دخیل کردن مدیریت ارشد و کمیته با استفاده از آموزش کافی و بکارگیری منابع که شامل آموزش پرسنل می شود.

 

-درک و پوشش نیاز ها و انتظارات شکایات انجام شده

با کنترل موثر شکایات شانس زیادی برای بررسی درخواست مشتریان خواهید داشت. و می توانید شکایت مشتری را به رضایت آن تبدیل کنید. مخصوصا زمانیکه شما شکایات را فرصتی برای پیشرفت چرایی و چیستی کار می پندارید . ایزو 10002 می تواند به شما کمک کند تا به این امر برسید که بدون توجه به اندازه و ماهیت شرکت شما می باشد. سیستم مدیریت شکایات مشتریان بعنوان نیاز اصلی و ضروری هر شرکتی می باشد. مخصوصا شرکت هائی که می خواهند موفق شوند و موفق بمانند.

 

رضایتمندی مشتری در ایزو 10002 چیست؟ کنترل شکایات

 

مشتریان خیلی بیشتر از آنچه که شما خدمات می دهید انتظار دارند. و رقیبان شما به سختی تلاش می کنند تا این انتظارات را برآورده کنند. با ایزو 10002 نیز شما می توانید این کار را انجام دهید که استانداردی بین المللی برای رضایت مشتریان است. این ایزو اصولی برای  شما ارائه می دهد که سیستم مدیریت شکایات را در جای خود قرار بدهد. و به شما کمک می کند تا شکایات را مشخص کرده و عامل آنها را پیدا کرده سپس انها را رفع کنید. ایزو 10002 همچنین به شما امکان می دهد تا قسمت هایی را در شرکت خود بیابید که جای پیشرفت داشته و نهایتا عامل شکایات را از بین می برد. این استاندارد پروسه ها و کنترل های مدیریتی را مشخص می کند که به شما کمک می کند تا شکایات مشتریان را بطور موثری کنترل کرده و مطمئن شود که مشتریان بسیاری از خدمات ارائه شده رضایت دارند.

 

مزایای مدیریت شکایات چیست؟

 

بدست آوردن کارائی عملکردی برای مشخص کردن فعالیت ها و عوامل شکایات

حل بسیاری از شکایات با بکارگیری راهکار مشتری مدار

متحد کردن کارکنان با ارائه فرصت های آموزش و خدمات به مشتریان

یکپارچه ایزو 10002 با ایزو 9001 برای ارتقاء کارائی کل سازمان

کنترل و ارتقاء مداوم پروسه کنترل شکایات

مهمترین اصول در اجرای ایزو 10002

 

1-    کمیته ای تشکیل داده و از مدیریت ارشد راهنمایی بگیرید

 

2-    کل شرکت را با ارتباط داخلی خوبی درگیر کنید

 

3-    فرایند های مدیریت موجود را با ویژگی های ایزو 10002 مقایسه کنید

 

4-    بازخورد مشتری را درباره مدیریت شکایات موجود بدست آورید.

 

5-    یک تیم اجرائی برای بدست آوردن بهترین نتایج تشکیل بدهید

 

6-     نقشه ای طراحی کرده و نقش ها و مسئولیت ها و زمان بندی ها را به اشتراک بگذارید

 

7-    اصول سیستم های مدیریتیایزو 10002 را در شرکت خود پیاده کنید

 

8-    دخالت،آموزش و نوآوری کارکنان را تشویق کنید

 

9-    به کارکنان آموزش بدهید تا سیستم مدیریتایزو 10002 را بکار گیرند.

 

10-                        سیستم ایزو 10002 خود را دائما مرور کنید تا مطمئن شوید که بصورت کارآمد باقیمانده و اینکه شما دائما آن را ارتقا می دهید.

 

چگونه می توان گواهی ایزو 10002 را گرفت؟

 

ما فرایند صدور گواهی را ساده می کنیم. سپس شما از ما می خواهید تا یک مشاور بکار بگیریم که به شما و شرکتتان با در نظر گرفتن گامهای زیر کمک میکند

 

1 . تحلیل شکاف: این خدمت اختیاری می باشد و ما نگاه دقیقی بر سیستم مدیریت شکایات کنونی می اندازیم و ان را با ویژگی های ایزو 10002 مقایسه می کنیم. این کار به شما کمک می کند تا قسمت هایی مشخص شود که نیاز به کار بیشتری قبل از اجرای ارزیابی رسمی دارد و در پول و زمان صرفه جویی می شود.

 

 

 

ارزیابی رسمی

 

این کار در دو مرحله صورت می گیرد. در ابتدا امادگی ارزیابی را با بررسی روند و کنترل ضروری ایجاد شده مرور می کنیم. و جزئیات یافته هایمان را با شما در جریان گذاشته و در صورتی که کاستی پیدا شود ان را به شما ارائه می دهیم. اگر همه موارد لازم در جای خود قرار داشتند سپس اجرای روند و کنترل را در سازمان بررسی کرده تا مطمئن شویم همانطور که برای گرفتن گواهی لازم است انها بطور موثری کار می کنند.

 

اعطای گواهی و فراتر از آن

 

زمانیکه ارزیابی رسمی انجام شد آنگاه گواهی ایزو 10002 را می گیرید که تا سه سال معتبر  می باشد.مشاور شما در این مدت در تماس خواهد بود و بازدید های مداوم انجام می شود تا مطمئن شود سیستم شکایتی ندارد و دائما پیشرفت می کند.

 

سیستم هایتان را یکپارچه کنید

 

ایزو 10002 بعنوان سیستم مدیریت واحد در شرکت شما باقی خواهد ماند. همچنین با سیستم های مدیریت دیگری یکپارچه می شود که ویژگی های مشترکی دارند و بخصوص با مدیریت کیفیت ایزو 9001 یکپارچه می شود. همچنین می توانید از دانش ایزو 10002 برای ارتقاء مدیریت کیفیت در شرکت شما یا بالعکس استفاده کرد. سعی کنید از PAS99 بعنوان چارجوبی برای معین کردن و انسجام ویژگی های سیستم مدیریتی رایج برای عملکرد بهتر استفاده کنید.

 

مدیریت شکایات در SME ها

 

شکایات مشتریان تنها می تواند در شرکت های کوچک تاثیر بزرگی داشته باشد. یعنی اینکه ایزو 10002 می تواند مزایای بسیاری نیز داشته باشد. بدون توجه به اندازه شرکت شما ،روشی که شکایات مشتریان را مدیریت می کنید نقش برابر و یکسانی در تنظیم و پوشش انتظارات مشتری دارد. ما می دانیم که ممکن است شما بودجه و زمان کمتری داشته باشید و این همان دلیل همکاری ما با شما برای فائق آمدن به مشکلاتی است که با آن مواجه می شوید. بنابراین کمک میکنیم تا در افزایش و بهبود مشتریان جدید برنده باشید.

 



:: برچسب‌ها: ایزو,مشاوره ایزو,شرکت ایزو ,
:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

ایزو 9001

چه کسی سود می برد؟

سازمان ها برای حفظ موقعیت بازار ملی و بین المللی خود، می بایست با هدف تولید محصول و همچنین استفاده از فرایندهای با کیفیت ، در بازار رقابت برای بهبود گام بردارند. از این رو برای نیل به این مبهم استفاده از سیستمی مشخص که در عرضه بین المللی بارها مورد استفاده قرار گرفته باشند ، توصیه می شود.

چه چیزی به دست می آید؟

تحقق یافتن اهداف سازمان

وضوح و شفافیت فرآیندهای داخلی سازمان و استفاده بهینه از موقعیتها

جلوگیری و پیشگیرانه عمل نمودن به جای اصلاح خطاها

بهبود فعالیتها و ارتقاء کارآیی سازمان از بروز عدم انطباق

رضایت کارکنان و مشتریان

صرفه جویی در هزینه و زمان

بهبود مستمر

ایزو 9001:2008 (مديريت كيفيت)

اندازه كار شما هرچه باشد، كيفيت را با يك استاندارد شناخته شده جهاني مديريت كنيد تا بتوانيد:

    صرفه‌جويي كنيد

    سود را افزايش دهيد

    كار بيشتري بگيريد

    مشتريان بيشتري را راضي كنيد.

 

مزاياي مديريت كيفيت ایزو9001 چيست؟

    به شما امكان مي‌دهد تا به يك رقيب سازگار در بازار تبديل شويد

    به شما كمك مي‌كند تا با نيازهاي مشتري مطابق شويد

    راه‌هاي كارآمدتر انجام كار باعث صرفه‌جويي در زمان، پول، و منابع مي‌شود

    بهبود كيفيت كار باعث از بين رفتن خطا و افزايش سود مي‌شود

    كاركنان را پرانگيزه كرده و فرايندهاي داخلي را كارآمدتر مي‌كند

    مشتريان باارزش‌تر و خدمات مشتري بهتر فراهم مي‌كند

    فرصت‌هاي تجاري را وسيع‌تر مي‌كند.

ایزو 9001  سال 2008 هم اکنون در مجامع بین المللی بعنوان استاندارد QMS ( سیستم مدیریت کیفیت) می باشد که مزایایی بموجب بهبود مستمر، ثبات در تامین و افزایش قدرت بازاریابی فراهم می آورد.

 

ایزو 9001:2008 بر پروسه های تجاری تمرکز دارد و به شرکت ها امکان می دهد تا سیستم مدیریت کیفیت خود را پیرامون آنچه که دقیقا انجام می دهند، از جستجوی محصول گرفته تا ارائه خدمات ، گسترش دهند.

 

ما مجاز به اجرای ایزو 9001:2008 هستیم تا دامنه گسترده ای از بخش های صنعتی و بازرگانی را را ارزیابی کنیم که با ارائه روشی ساده و رایج به مشتریان به پروسه ممیزی نزدیک تر می شوند. بر اساس ایزو 9001 ، هشت اصل مدیریت کیفیت می تواند توسط مدیریت ارشد صورت بگیرد تا عملکرد سازمانشان را تقویت کنند. که شامل:

 

1-مشتری مداری  2- رهبری   3- مشارکت افراد  4- رویکرد فرایندی  5- نگاه سیستمی 6 بهبود مستمر  - 7- نگرش واقع گرایانه در تصمیم گیری 8- روابط سودمند دوجانبه با تامین کننده

ایزو 9001 –سیستم مدیریت کیفیت

 

در میان سیستم های مدیریتی مدرن ایزو 9001، سیستم های مدیریت کیفیت در دنیا در جایگاه برترین ها ایستاده است. این سیستم به شرکت ها اجازه می دهد تا روند ویژه ای را بمنظور برآورده کردن نیاز های مشتریان در سطح جهانی و با توجه به کیفیت استانداردها بکار گیرند.

 

مشتریان بطور فزاینده ای به خریداران کیفیت طلب تبدیل می شوند. آنها می خواهند بدانند که شرکت شما نیازهای انها را برآورده می کند. سیستم استاندارد مدیریت کیفی تایید شده تلاش شما را  در زمینه کیفی و رضایتمندی مشتری نشان می دهد.  بکارگیری سیستم مدیریت کیفی به شما کمک می کند تا رضایت مشتری را افزایش داده، انسجام داشته و پروسه های داخلی را تقویت کنید. همچنین می تواند خطر عدم رضایت مشتری را نیز به حداقل رساند

 

هشت اصل مدیریت کیفی

 

مشتری مداری- رهبری- دخیل کردن کارکنان- ریکرد فرایندی- رویکرد سیستمی- بهبود مستمر- تصمیم گیری های واقعی- روابط تامین کننده دو جانبه



:: برچسب‌ها: ایزو,مشاوره ایزو,شرکت ایزو ,
:: بازدید از این مطلب : 186
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

این گواهینامه ایزو برپایه   در خواست  زیاد  شرکت گواهی دهنده ایزو  و مشتریان ، برای ایجاد چند سیستم مدیریتی بطور هماهنگ و همزمان برپایه  اهداف  شرکت ها میباشد.

این ایزو  سیستم مدیریت هماهنگ ؛ حاصل  دستیابی مشتریان در ایجاد انطباق سیستم های مدیریتی با قوانین استاندارد های اصلی برپایه قوانین موسسات اعتبار دهنده جهانی  میباشد.

از فواید  ایجاد هماهنگ  سیستم های مدیریت کیفیت ایزو  9001،سیستم مدیریت محیط زیست ایزو  14001وسیستم مدیریت ایمنی وبهداشت حرفه ای OHSAS به عبارت زیر است :

کاهش هزینه های ایجاد،ممیزی و حفظ  سیستم

ایجاد هماهنگی در فعالیت زیر سیستم های لازم

کاهش زمان ایجاد وتسریع در امادگی سیستم برای ممیزی و اخذ گواهینامه و مشاوره ایزو  

تمرکز سازمان مدیریت  ومسئولیت های   اداره و ارتقا  سیستم ها

کاهش مقدار اجرای ممیزی در یک  سال

 وجهه  مناسب ونمایش ایجاد بهتر سیستم مدیریت

شیوه ی  اجرای ممیزی IMS مانند اجرای  سایر ممیزی ها است. در صورت تمایل،متقاضیان از فواید  یک  مرحله قبل از  ممیزی  استفاده می کنند. اجرای قبل از  ممیزی برپایه  تمایل کار فرما  عرضه می گردد. اخذ ممیزی در دومرحله ودر پی  آن فرآیند ارزشیابی  واحد و  در صورت تایید گواهینامه ایزو صادر میشود.ممیزی سالانه  برای اعتماد از  از پیوستگی اجرا و همچنین اثر گذاری بر سیستم مدیریت هماهنگ  به طور سالانه توسط شرکت ایزو   مدیریت و اجرا میشود .



:: برچسب‌ها: ایزو , انواع ایزو , ,
:: بازدید از این مطلب : 165
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه های پزشکی

ایزو 15189توسط شرکت گواهی دهنده ایزو  ISO/TC 212 تهیه شده و برای  ارزشیابی آزمایشگاه ها سیستم های تعیین کننده  آزمایشگاهی استفاده می شود. قصد  از تنظیم  این  گواهینامه ایزو ، تعیین مقررات ویژه برای کیفیت در آزمایشگاه های پزشکی به کار می رود.

این ایزو  که بر پایه ISO/IEC 17025 و ایزو 9001 می باشد. قوانینی برای صلاحیت و کیفیت که ویژه آزمایشگاه های پزشکی است را عرضه می کند. خدمات آزمایشگاه پزشکی در حفاظت  از بیماران لازم است و براین اساس باید برای برآوردن نیازهای کلیه بیماران و کارکنان بالینی که مسئولیت مراقبت از بیماران را برعهده دارند، در دسترس باشند. این  خدمات  متشکل از  مراتبی برای پذیرش ، آماده سازی بیمار، شناخت بیمار، جمع آوری نمونه ها، نقل و انتقال، ذخیره سازی ، پردازش، اجرای آزمایش نمونه های بالینی و تایید آن است ، توضیح ، گزارش و مشاوره ایزو  با توجه به  ایمنی و قوانین اخلاقی در  آزمایشگاه پزشکی می باشند. بنابراین آزمایشگاهیان سعی کردند  تا ایزو تهیه کنند که تمام  نیازهای عمده یک آزمایشگاه تشخیص طبی را شامل شود  این ایزو  تحت عنوان استاندارد 15189 نامگذاری و منتشر گردید.

اهداف  ایزو 15189 چیست؟

·         انطباق با استاندارد به آزمایشگاها یاری می دهد تا کار خودرا  با دقت و همچنین طبق استاندارد ها  شرکت ایزو انجام دهند و محکی برای نگه داری از مهارت آزمایشگاه را فراهم می آورد.

·         انطباق با استاندارد مفید ترین راه بازاریابی برای آزمایشگاهی تشخیص طبی است و می تواند پاسپورتی برای پیمان کاران باشد که نیاز به تائید  آزمایشگاه ها را نیاز دارند



:: برچسب‌ها: ایزو , انواع ایزو , ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

دارایی های هر شرکت  برای آن شرکت بسیار با ارزش از یکی از این دارایی ها برند هر شرکتی است  که کمتر کسی نیز به داین موضوع پی می برد . تعیین ارزشمندی یک برند در صورتی که موثق باشد کار بسیار ارزشمندی است. این گواهینامه ایزو  عملکرد  مناسب و درستی  را  برای  تعیین ارزش برند  عرضه می کند  و از جنبه های مالی، رفتاری و قانونی به آن می پردازد.

 

 

بحث تعیین ارزش یک برند در دنیا تا سال 2010 به شیوه های متفاتی اجرا می شد . باتوجه به تنوع زیاد بعضاً تضاد یا عدم هماهنگی  این شیوه ها، نتایج غیر قابل اعتمادی را عرضه می کند. شرکت گواهی دهنده ایزو با عضویت نمایندگان 3 شرکت ایزو  فعال در این زمینه در سال 2010تشکیل شد  و خروجی آن در سپتامبر2010 باعث  به انتشار ایزو ISO10668:2010 – Brand Valuation (استاندارد ایزو10668 ) گردید.

ایزو 10668 توسط کمیته پروژه  ISO/PC 231در زمینه مشاوره ایزو مدیریت انرژی سازمان ایزو تهیه گشته است .

این ایزو  مشخص کننده ارزش ذاری برند  و شیوه های اندازه گیری ارزش مادی برند می باشد.

در این ایزو  قوانینی برای تعیین ارزش  برند مشخص می شود شامل  اهداف  ارزش گذاری ، کارکرد ارزش گذاری، شیوه های ارزش گذاری و یافتن داده ها و فرضیات کیفی را شامل می شود. علاوه براین  شیوه های گزارش دهی درباره نتایج ارزش گذاری را بیان  می کند. ایزو 9001

ارزش گذاری برند متناسب با شرایط هر  سازمانی می تواند برای اهداف زیر استفاده شود:

·         تامین منابع مالی و بدست آوردن  شرکا تجاری

·         تعیین ارزش  سهام و ورود به بازار بورس

·         اخذ وام و تسهیلات بانکی

·         برنامه ریزی مناسب و مدیریت برند

·         قرار دادندر گزارشات مالی

·         پرداخت خسارت ، دیون و ورشکستگی

·         استفاده در دعاوی حقوقی و قضایی

 



:: برچسب‌ها: ایزو , انواع ایزو , گواهینامه ایزو ,
:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

روش اجرايي کنترل سوابق ایزو

1- هدف
هدف از تدوين اين روش اجرايي، مشخص کردن نحوه بايگاني و شناسائي سوابق توليد شده در شرکت مي¬باشد ایزو اين سوابق معرف شواهدي مبني بر اجراي سيستم کيفيت مي‌باشند و همچنين قابليت رديابي فرآيند و تکرار عمليات را در صورت نياز،‌ ممکن مي‌سازند ایزو

2- دامنه كاربرد
اين روش اجرايي براي همه سوابق شرکت كاربرد دارد  ایزو

3- مسووليت‌ها
ماتريس زير مسووليت ها را در ارتباط با کليه سوابق شرکت مشخص مي نمايد ایزو

4- شرح عمليات
سوابق موجود در شرکت را مي توان به چهار دسته کلي تقسيم کرد:
-    سوابق کيفي
-    سوابق فني
-    سوابق اداری
-    سوابق مالی
ممکن است اين سوابق به¬صورت¬هاي گوناگون، مانند فايل¬هاي الکترونيکي يا کاغذي                           (Hard Copy) نگهداري شوند ایزو

4-1- سوابق کيفي
سوابق کيفي،‌ سوابقي مي¬باشند که مرتبط با سيستم مديريت کيفيت شرکت هستند و براي اثبات استقرار و استمرار سيستم مديريت کيفيت در شرکت¬ ضروري¬اند ایزو
سوابق کيفيت شامل موارد زيرند:
-    برنامه مميزي
-    گزارش مميزي
-    بازنگري مديريت
-    نتايج مميزي¬هاي خارجي
-    سوابق اقدامات اصلاحي و پيشگيرانه انجام شده
-    سوابق برنامه¬هاي آموزشي و گواهينامه هاي مرتبط صادر شده

4-2- سوابق فني
سوابقی که در ارتباط با انجام آزمون و کالیبراسیون و تهیه گزارشات مربوطه می باشند  ایزو
-    سوابق درخواست آزمون یا کالیبراسیون
-    مستندات مربوط به کاليبراسيون تجهيزات
-    گزارش¬هاي آزمون یا گواهینامه های کالیبراسیون صادر شده
-    ساير فرم¬ها و يادداشت¬هاي کاري احتمالي مرتبط با سفارش مشتري یا مرتبط با موارد بالا

4-3- سوابق اداری
شامل کلیه سوابق و مدارک مربوط به امور اداری , امور داخلی شرکت , پرسنل , استخدامی و آموزش و مکاتبات با موسسات و ارگانهای مربوطه  ایزو


4-4- سوابق مالی
عبارت است از کلیه سوابق و مدارک مربوط به امور مالی از جمله اسناد مالی , فاکتورها , صورت حسابها و صورت وضعیت ها و مدارک مربوط به اموال و انبار و کلیه خریدها و مکاتبات و مدارک موسسات و ارگانهای در ارتباط از جمله اداره دارایی , بیمه , فروشندگان و ...

4-5- شناسايي سوابق
کلیه سوابق کيفي مالی و اداری از طريق کد مستند، شناسايي مي¬شوند ایزو
همه سوابق فني از طريق شماره آزمایش مرتبط با درخواست،‌ شناسايي مي شوند ایزو جزييات بيشتر در  اين  ارتباط در  روش اجرايي دريافت ، جابجايي  و  انبارش نمونه¬هاي  آزمون  به  شماره AF-QM-PR-18 درج شده است ایزو

4-6- بايگاني سوابق
تمامي سوابق شرکت بايد در محل¬هاي مناسب و در يک دوره زماني از پيش مشخص شده نگهداري شوند ایزو مدت زمان نگهداري و محل نگهداري سوابق در ليست سوابق به شماره        AF-QM-L-08 مشخص شده است با مراجعه به اين فرم سوابق مرتبط به راحتي قابل دستيابي مي‌باشند ایزو

4-7- اصلاح سوابق
زماني که اشتباهي در وارد کردن داده ها رخ دهد، تصحيح بايد توسط فرد تهیه کننده سابقه انجام پذيرد و سوابق اصلاح شده مانند بند 4-6 همين روش نگهداري گردد ایزو

4-8- سوابق و داده هاي الکترونيکي
جهت جلوگيري از دسترسي غير مجاز و تغيير يا از بين رفتن داده¬ها و همچنين توليد نسخه‌هاي پشتيبان براي سوابقي که به¬صورت الکترونيکي نگهداري مي¬شوند بر اساس روش اجرايي کنترل داده¬هاي الکترونيکي به شماره AF-QM-PR-10 عمل مي‌شود ایزو


5- مراجع و مستندات مرتبط:
- ليست سوابق  به شماره  AF-QM-L-08                                                                        
- روش اجرايي کنترل داده¬هاي الکترونيکي به شماره AF-QM-PR-10
- روش اجرايي دريافت، جابجايي و انبارش نمونه¬هاي آزمون به شماره AF-QM-PR-18



:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

روش اجرايي کنترل داده های الکترونیکی ایزو

1- هدف
هدف از اين روش اجرايي ، مشخص کردن شیوه  ذخيره سازي وتهیه نسخه پشتیبان و کنترل داده¬هاي الکترونيکي و همچنين روش صحه گذاري نرم افزارهاي سيستم کامپيوتري شرکت¬ مي¬باشد ایزو

داده هايي که به صورت الکترونيکي نگهداري مي شوند در ليست سوابق به شماره AF-QM-L-08  مشخص شده¬اند  ایزو
نسخه پشتيبان که بصورتCD  یا DVD  مي باشد که با برچسب زدن روي  آن يا نوشتن با ماژيک مخصوص CD قابل، شناسايي بوده و به¬صورتي نگهداري مي¬شوند که عوامل محيطي مخرب، بر روي آنها تاثير منفي نداشته باشند ایزو
هيچ گونه تغييري در سوابق الکترونیکی مجاز نمي¬باشد  ایزو
براي محافظت در برابر دسترسي¬هاي غير مجاز، بر روي هر کامپيوتر که بر روي آنها اطلاعات مشتريان و گزارش¬های انجام آزمون و یا گواهینامه های کالیبراسیون و گزارشات بازرسی و ساير اطلاعات محرمانه قرار دارد ، باید رمز  عبور  تعيين شود  ایزو فهرست  کلمات عبور در ليسـت  کلمـات عبور  بــه  شمـاره AF-QM-L-09  فهرست  و نزد مدیر هر بخش و کارشناس سیستمها و توسعه نگهداري مي¬شود ایزو کلمات عبور هر يکماه يکبار،پس از تهيه نسخه پشتيبان تغییر کرده
همه سوابق مربوط به اين روش مطابق، روش اجرايي کنترل سوابق به شماره  AF-QM-PR-09 نگهداري می-شوند ایزو

5- مراجع و مستندات مرتبط:
-  روش اجرايي كنترل سوابق AF-QM-PR-09
- ليست سوابق به شماره AF-QM-L-08  
- ليست کلمات عبور به شماره AF-QM-L-09



:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

دستورالعمل ایزو برای تهیه و استفاده از نمودارهای کنترل 

1- هدف : استفاده صحيح از نمودارهاي مزبور جهت جلوگيري از انحرافات ممكنه در مشخصاتي كه نياز به كنترل داشته و بر روي درصد ضايعات و كيفيت موثر مي باشد  ایزو
2- محدوده اعتبار : استفاده صحيح از نمودارهاي مزبور جهت كنترل وضعيت فرآيندتوليد وتجزيه وتحليل عوامل انحراف فرآيند توليد
3- مسئوليتها : مسئوليت اجراي اين شاخص برعهده واحدكنترل كيفي مي باشد  ایزو
4- كنترل مستندات :
1-4- تغييرات : براساس روش اجرايي كنترل مستندات
2-4- سوابق : كليه سوابق و فرمهاي اين دستورالعمل در پرونده مربوطه به مدت درج شده در شاخص ماتريس كنترل سوابق كيفي نگهداري مي شود  ایزو
3-4- توزيع : اين دستورالعمل به تعداد مشخص شده در شاخص ماتريس مدارك و  مستندات تهيه و بين واحدهاي مشخص شده توزيع مي گردد  ایزو
5- مدارك ذيربط : ندارد
6- پيوست: فرم نمودار (X-R ) بشماره ف 01-د02-ر13-8  ایزو
7- شرح عمليات :
1- 7 ) اين دستورالعمل توسط اپراتورهاي  آموزش ديده صورت پذيرد ایزو
2-7)با توجه به نوع عيوب موجود در نشستي با واحدهاي توليد ي /كنترل كيفي /طراحي مهندسي  مشخصه هايي كه اهميت دارند تعيين  گردد  ایزو
3-7)بازرسي توسط بازرسهاي آموزش ديده صورت  گيرد و نتيجه آزمايشات به روي فرمهاي نمودار كنترل
                     بصورتي كه در روبروي هرنوع پارامترهاي مشاهده شده آن نوشته شود يادداشت  گردد ایزو

4-7)بوسيله فرمولهاي زير شاخص هاي مركزي كه شامل خط مركزي  حد بالاي كنترل و حد پايين كنترل مي باشد را بدست  آوريد :
كه در آن A2ضزيب ثابتي است كه با توجه به تعداد اقلام نمونه ها از جدول Gبدست مي آيد  ایزو
5-7)شاخصهاي پراكندگي را بوسيله فرمولهاي زير بدست  آوريد :                                             
6-7)ترسيم نمودار :
CL بصورت خط چين و حدود بصورت خط پر بر روي نمودارهاي  رسم ميشود و علامتهاي ضربدر را با خطوط پر رنگ بهم متصل كنيد در صورتي كه تمامي ميانگين و دامنه ها درون حدود قرار گيرند حدود فوق صحيح بوده و قابل استفاده مي باشند در غير اين صورت بايد عمليات همگن سازي را صورت دهيد ایزو
7-7)عمليات همگن سازي :براي اين مقادير كه از حدود خارج هستند را حذف كرده و محاسبه بدست آوردن خطوط مركزي و حدود و ترسيم نمودار را مجددا انجام  دهيد ایزو
در صورتي كه تمام ميانگينها و دامنه ها درون حدود خواسته شده باشند حدود فوق قابل قبول بوده و براي كنترلهاي بعدي استفاده ميشوند و در غير اين صورت عمليات همگن سازي مجددا اجراء شود ایزو
8-7)از اين به بعد هر شيفت  ( جهار ساعت بعد از شردع شيفت ، هر ده دقيقه 5 نمونه )اطلاعات جمع آوري شده و در فرمهاي  نوشته مي شوند  ایزو ميانگينها و دامنه ها مشخص شده و بر روي نمودار علامت گذاري مي گردد و خطوط نمودار متصل  گردند ایزو
9-7) نمودار بدست آمده توسط بازرس ، سرپرست قسمت و روسا، كنترل كيفي و توليد بررسي و با توجه به موارد زير تصميم گيري  شود  ایزو
1-9-7)در صورتي كه نقاط بدست آمده در نمودار بين حدود باشند فرايند تحت كنترل قرار دارد و توليد مشكلي ندارد  ایزو
2-9-7)در صورتي كه يك يا چند نقطه از حدود خارج شوند نشانگر آنست كه فرايند توليد تحت كنترل آماري نيست و براي اجتناب از توليد معيوب بايد فرايند توليد را متوقف كرد  ایزو
3-9-7)در صورتي كه نقاط خارج نشده ولي روند طوري است كه بيم آن مي رود كه در توليدات بعدي نقاط خارج شوند بايد اقدامات اصلاحي صورت گيرد ایزوبنابر اين چنانچه روند قرار گرفتن نقاط برروي نمودارهاي كنترل يكي از حالات زير را بخود گيرد نيز نشانگر حالات غير عادي يا خارج شدن فرايند توليد از كنترل خواهد بود و بايد اقدامات اصلاحي صورت گيرد  ایزو
1-3-9-7)جهش : قرار گرفتن اكثر نقاط در يك سمت خط مركزي اين وضعيت در حالات زير اتفاق مي‏افتد:
الف )قرار گرفتن سه نقطه از چهار نقطه متوالي در يك سمت خط مركزي ایزو
ب )   "        "   7     "       11     "      "        "       "      "       "
ج )   "        " 10     "       12     "      "        "       "      "       "
د )   "        " 12     "        14    "       "       "        "      "       "
ه )   "        " 16     "        20    "       "       "        "      "       "
2-3-9-7 )روند: قرار گرفتن نقاط به صورت صعودي و نزولي در اطراف خط مركزي ایزو
3-3-9-7)تناوب :قرار گرفتن نقاط بصورت تناوبي و منظم در اطراف خط مركزي  ایزو
4-3-9-7)نزديك بودن به حدهاي كنترل :قرار گرفتن نقاط در نزديكي حدود كنترل اين وضعيت در حالات زير اتفاق مي افتد :
الف ) قرار گرفتن دو نقطه از سه نقطه در فاصله 3/1 حدود كنترل نسبت به خط مركزي  ایزو
ب )     "      "     3     "      7    "          "       "      "        "      "          "        "
ج )     "      "     4     "    10    "          "       "      "        "      "          "        "
4-9-7 )قرار گرفتن نقاط بر روي حدود كنترل نشانگر خارج بودن فرايند توليد است و بايد اقدامات اصلاحي صورت گيرد  10-7 )در صورت ايجاد حالات غير عادي طبق بندهاي ياد شده بازرس فورا مشكل را به سرپرست قسمت كتبا در فرم هشدارو توقف ماشين و ايستگاه توليدي داده و پارامتر هاي مهم در بروز عيب بررسي و رفع گردد در صورتي كه مشكل
رفع نشد موضوع به اطلاع مديران رسانده ميشود و در جهت رفع مشكل و بررسي آن اقدامات پيشگيري در نظر گرفته شود ایزو

 



:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پویا

دستورالعمل ایزوبرای تهیه نمودار مبنا

1- هدف : بدست آوردن نمودار مبنا براي كنترل پارامترهاي مهم توليدي و پارامترهايي كه SPC براي آنها انجام مي گيرد  ایزو
2- محدوده اعتبار : واحدهاي تضمين كيفيت ،  توليد ، فني ، مهندسي  ایزو   
3- تعاريف: ندارد
4-مدارك ذيربط : ندارد
5 - كنترل مستندات:
1-5- تغييرات : براساس روش اجرايي كنترل مستندات
2-5- سوابق : كليه سوابق و فرمهاي اين دستورالعمل در پرونده مربوطه به مدت درج شده در شاخص ماتريس كنترل سوابق كيفي نگهداري مي شود  ایزو
        3-5- توزيع : اين دستورالعمل به تعداد مشخص شده در شاخص ماتريس مدارك و مستندات تهيه و بين واحدهاي مشخص شده توزيع        مي گردد  ایزو

6- پيوست : فرم ثبت اطلاعات كنترلي فرآيند آماري بشماره ف 01-د01-ر13-8
7- شرح عمليات :

1-7 ) بررسي اوليه فرايند از نظر وجود اشكالات اكتسابي انجام گردد  ایزو

2-7 ) در صورت عدم وجود اشكالات اكتسابي نمونـه برداري اوليه انجام گردد  ایزو ( مطابق با شرايط پارامتر مورد نظر و مراجع فنون آماري )
          در نمونه برداري بايد حداقل 25 نمونه گرفته شود  ایزو

3-7 ) وارد نمودن اطلاعات دريافت شده در كامپيوتري كه نرم افزار MINITAB نصب شده است  ایزو

4-7 ) تست نرمال بودن داده ها با استفاده از گزينه Normal Plot انجام گردد  ایزو

5-7 ) درصورت نرمال نبودن داده ها (P-Value<0 ایزو05) اقدامات اصلاحي جهت نرمال كردن داده ها توسط تيم مسئول بررسي و انجام شود  ایزو ( اين بند فقط مربوط به نمودارهاي I - MR مي باشد و در مورد نمودار X - R الزامي نمي باشد  ایزو )  
6-7 ) بعد از نرمال شدن داده ها نمودار مناسب طبق مراجع SPC انتخاب و رسم گردد  ایزو
7-7 ) در صـورت تحت كنتـرل بـودن نمـودار بـا استفاده از گزينـه Capability Sixpack توانايي فـرايند (Cpk, Cp) را مشخص نماييد ایزو  

8-7 ) درصورتيكه Cpk , Cp بيشتر از 1 ایزو33 باشد نمودار به عنوان نمودار مبنا تلقي و حدود آن در نمودارOnline جهت كنترل فرايند بكار گرفته شود ایزو

9-7 ) بازبيني نمودار مبنا ، يكماه پس از رسم نمودار و يا بعد از گرفتن حداقل 30 نمونه انجام شود  ایزو

تبصره 1 * اگر فرايند تحت كنترل نبود تيم مربوطه نسبت به بررسي فرايند و رفع اشكالات اقدام نمايد و بعد از رفع اشكالات و رسم نمودار مبنا مطابق همين دستورالعمل اقدام گردد  ایزو

تبصره 2 * درصورتيكه فرايند تحت كنترل باشد ولي توانا نباشد يعني Cpk , Cp كمتر از 1 ایزو33 باشد ، بايد تيم مربوطه مجددا~ موضـوع را بررسي و با اصـلاح فرايند به منظور كاهش تغييـرات و يا در صورت امكان تغيير شاخص مهندسي نسبت به توانا سازي فرايند اقدام نمايد  ایزو
تبصره3 * در صورت عدم توانا شدن فرآيند (CPK كمتر از 1 ایزو33 باشد ) نمودار بعنوان پيش كنترلي با استفاده از برگه هاي كنترلي در خطوط مورد استفاده قرار گرفته و پس از يكماه مجددا مبادرت به  تهيه نمودار مبنا گردد  ایزو
تبصره 3 * درصورتيكه طبق بند 5-7 روشهاي بكار گرفتـه شده توسط تيـم ، قادر به نرمال سـازي فرايند نگرديد ، همان اطلاعات براي محاسبه نمـودار مبنـا بكار گرفته شـود ولي در محاسبات قابليت فرايند بجاي Cpk , Cp از Ppk , Pp استفاده شود و حداقل مقدار قابل قبول 1 ایزو67 خواهد بود  ایزو



:: بازدید از این مطلب : 359
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 مهر 1392 | نظرات ()